Inge

VIEW PHOTO

Gallery

DIRECTOR / REPORTER / INTERVIEWER / WRITER / COACH FOR SPEAKERS
Begin jaren 90 sloot ze zich als stand-up comedian aan bij de, net opgerichte, Comedytrain in Amsterdam. Toen ze samen met oprichter Raoul Heertje een radio-interview gaf over stand-up comedy was ze verkocht en wilde absoluut voor de radio werken. Als vrijwilliger ging ze aan de slag bij het radiostation van omroep Salto in Amsterdam. Al snel produceerde en presenteerde ze wekelijks twee uur lang live een kunst- en cultuurprogramma.

Een jaar later maakte ze de overstap naar televisie. Begon met diverse studio producties voor Joop van den Ende. Schreef o.a. sketches voor jongerenprogramma Honk (VARA) en was souffleur op de rode loper voor het populaire programma Praatjesmakers (NCRV). Razendsnel en al improviserend liet ze een kind reporter via een ‘oortje’ grappige en onverwachte vragen stellen aan bekende Nederlanders.In totaal heeft ze ruim vijf jaar gewerkt als format ontwikkelaar en creative voor o.a. John de Mol Producties, IDTV en The Entertainment Group.

In haar trackrecord komen zeer bijzondere producties voor.

Voor de TV Show van Ivo Niehe volgde ze astronaut en wetenschapper Wubbo Ockels gedurende de laatste zes maanden van zijn leven. De opnames van zijn final speech die hij slechts twee uur voor zijn overlijden insprak vertrouwde hij haar toe. Het resulteerde in een indrukwekkende en veelbesproken documentaire over deze inspirerende wetenschapper.

In 2016/2017 werkte ze als regisseur/interviewer/samensteller aan het programma Jaap van Zweden: Een Hollandse maestro op wereldtournee (AVROTROS). In deze zevendelige documentaireserie werd het leven en de muzikale carrière van dirigent Jaap van Zweden een jaar lang gevolgd over de hele wereld eindigend met zijn van Zweden’s benoeming tot chef-dirigent van het New York Philharmonic.

Ter gelegenheid van de abdicatie van Koningin Beatrix maakte ze de special ‘Thank You Beatrix’ . Hiervoor produceerde en interviewde ze buitenlandse staatshoofden en andere internationale prominenten: o.a Kofi Annan, President Shimon Peres van Israël, oud Bundespresident Richard von Weizsäcker, President van Ierland Mary Robinson, ex- keizerin van Perzië Farah Diba etc.

Eigenschappen die Inge typeren zijn: brede algemene ontwikkeling, creatief ,welbespraakt, flair, communicatief, scherp inzicht, enthousiasmerend, recht door zee, ad rem, bruggenbouwer, verantwoordelijk, daadkrachtig, humoristisch, positief, stressbestendig en empatisch. Ze beschikt over de kwaliteit om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een grote doelgroep.